Sport - další výsledky

Skifař Ondřej Synek suverénně vstoupil do programu mistrovství světa v USA. Úřadující šampion, který na Floridě usiluje o pátý titul v kariéře, vyhrál úvodní rozjížďku a druhého Thibauta Verhoevena z Francie porazil o více než jedenáct sekund. Bez problémů tak postoupil do středečního čtvrtfinále. Čtvrtfinálová jízda čeká i skifaře lehkých vah Jana Cincibucha, který byl v rozjížďce třetí. Letošní evropský šampion v kategorii do 23 let si bezpečně kontroloval postupovou pozici za vítězným Novozélanďanem Matthewem Dunhamem a Norem Kristofferem Brunem.

Český tenista Roman Jebavý se v Petrohradu dočkal druhého titulu ve čtyřhře na okruhu ATP. Turnaj vyhrál s Nizozemcem Matwé Middelkoopem. Sedmadvacetiletý rodák z Turnova Jebavý, jenž o minulém víkendu debutoval v Davisově poháru v neúspěšné baráži v Nizozemsku, s Middelkoopem vyřadili v tomto týdnu tři nejvýše nasazené dvojice. Ve finále je nezastavili ani Julio Peralta z Chile a Argentinec Horacio Zeballos, outsideři nad turnajovými jedničkami z Jižní Ameriky zvítězili 6:4, 6:4.

Kateřina Siniaková vstoupila do špičkově obsazeného turnaje v čínském Wu-chanu výhrou 6:3, 6:2 nad Kristinou Mladenovicovou. Francouzská tenistka, bývalá světová dvanáctka a nynější patnáctka, ztratila už osmý zápas v řadě. Se Siniakovou prohrála jasně 3:6 a 2:6 za hodinu a čtvrt.

České tenistky se v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu představí v Praze. Duel se Švýcarskem se 10. a 11. února odehraje v O2 areně. "Švýcarsko s Martinou Hingisovou je atraktivní soupeř. Máme dohody s nejlepšími českými hráčkami, že by se měly na zápasu podílet," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje české fedcupové zápasy. Češky jsou desetinásobnými šampionkami Fed Cupu. Stříbrnou mísu zvedly v letech 1975, 1983, 1984, 1985, 1988 a soutěži kralovaly i v poslední době. Díky Petře Kvitové či Karolíně Plíškové zvítězily v letech 2011, 2012, 2014 2015 a loni.

Zdeněk Štybar dojel v silničním závodě na mistrovství světa v cyklistice čtrnáctý. Mistrem světa v norském Bergenu se stal potřetí za sebou Slovák Peter Sagan. Vyhrát třikrát v řadě se mu podařilo jako prvnímu jezdci v historii.

Triatlonistka Vendula Frintová vyhrála závod Světového poháru ve španělské Huelvě. Druhou Kanaďanku Joannu Brownovou porazila o 36 sekund a navázala na druhé místo z Karlových Varů, kde se závodilo před třemi týdny.

České volejbalistky zakončily základní část mistrovství Evropy porážkou 1:3 s obhájcem stříbra Nizozemskem. Ve skupině D obsadily třetí místo a v úterním osmifinále nastoupí proti Bělorusku. Už před závěrečným duelem skupiny měly české hráčky jistotu účasti v play off.