Sport

Hokejisté Plzně jsou po obhájci titulu Brnu druhým jistým semifinalistou play off extraligy. V pátém čtvrtfinálovém duelu porazil vítěz základní části Olomouc na svém ledě 5:0, a přestože prohrál úvodní souboj série, nakonec ji opanoval jasně 4:1 na zápasy. Západočeši tak už mají jistý minimálně bronz.

Hokejisté Liberce vyhráli v pátém čtvrtfinále play off extraligy na ledě Hradce Králové 2:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:2. Do semifinále mohou Bílí Tygři Liberec postoupit v sobotu, kdy budou mít výhodu domácího prostředí.

Českým fotbalovým reprezentantům první letošní zápas nevyšel. Ve svém úvodním vystoupení na přípravném turnaji čtyř zemí China Cup v Nan-ningu proti Uruguayi nepřekvapili a s favoritem prohráli 0:2. Jihoamerický účastník letního světového šampionátu v Rusku rozhodl o výhře už v prvním poločase, kdy se trefili oba hvězdní útočníci. Český celek si v Nan-ningu zahraje v pondělí o konečné třetí místo s domácím výběrem, který ve čtvrtek podlehl Walesu vysoko 0:6.

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař si na krasobruslařském mistrovství světa polepšila na 11. místo a v druhé seniorské sezoně zaznamenala svůj zatím nejlepší výsledek na světové akci. Díky světovému rekordu ve volné jízdě i v celkovém součtu získali v Miláně první společný světový titul olympijští šampioni Aljona Savchenková a Bruno Massot.

Krasobruslař Michal Březina pokazil krátký program na mistrovství světa a průběžně mu patří 17. příčka. Březinova známka 78,01 je o více než sedm bodů nižší než hodnocení, které získal na hrách v Koreji. Od ještě většího propadu ho zachránila poměrně vysoké hodnocení programových komponentů a selhání některých přímých soupeřů.Vede Američan Nathan Chen s náskokem necelých dvou bodů před Rusem Michailem Koljadou.