Sport

Nasazená jednička Lucie Šafářová porazila v prvním kole tenisového turnaje v Québecu Američanku Annu Tatishviliovou hladce 6:0, 6:1. Utkání trvalo pouze 46 minut.

Kristýna Plíšková dohrála na tenisovém turnaji v Tokiu v druhém kole. Nasazená čtyřka dnes překvapivě podlehla 5:7, 3:6 domácí hráčce z kvalifikace Miju Katóové, která je ve světovém žebříčku o 127 míst níže. Dvaadvacetiletá Japonka postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA poprvé v kariéře.

Tenisový areál Petry Kvitové se o úterka jmenuje klub ve Fulneku, v kterém se bývalá světová dvojka odrazila k dvojnásobnému triumfu ve Wimbledonu. Zároveň v něm otevřela nové zázemí, které klubu věnovala. Kvitová dosud vyhrála dvacet turnajů, vedle Wimbledonu třeba i Turnaj mistryň. Letos se vrátila k tenisu po prosincovém přepadení a vážném zranění levé ruky, v které drží raketu. Na právě skončeném US Open došla do čtvrtfinále.

Biatlonistku Gabrielu Koukalovou trápí v přípravě na olympijskou sezonu už tři měsíce potíže s lýtkovými svaly. Pět týdnů v létě nemohla úřadující mistryně světa ve sprintu trénovat vůbec, v současnosti je na soustředění na Dachsteinu, ale její stav není stále zdaleka ideální.

Cyklista Jan Bárta končí po osmi letech v elitním týmu Bora-Hansgrohe. Německá stáj s ním do budoucna nepočítá. Sezonu uzavře na mistrovství světa.

Fotbalová asociace ČR začala s vyplácením peněz, které obdržela z dotačního programu V ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Celkem dostala 360 milionů korun, z toho je 65 milionů určeno na finanční podporu klubům. A 10,8 milionu asociace již odeslala subjektům, které splnily podmínky.