Sport

Kajakář Josef Dostál postoupil na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Račicích do finále kilometrové trati. V semifinále na 500 m uspěly i deblkanoistky Jana Ježová a Lenka Součková. V sobotním finálovém programu tak doplní kanoistu Martina Fuksu, který postoupil do bojů o cenné kovy na kilometru přímo z dopoledních rozjížděk.

Deblkanoistky Jana Ježová a Lenka Součková prošly na mistrovství světa v Račicích do finále závodu na 500 m. České reprezentantky obsadily v semifinále poslední postupové třetí místo, o které se dělily s další posádkou. Do sobotní jízdy o medaile tak nastoupí deset lodí.

Čeští basketbalisté se v kvalifikaci o mistrovství světa 2019 utkají vedle Finska a Islandu také s Bulharskem, které postoupilo z předkvalifikace spolu s dalšími sedmi týmy. Čtvrteční los aktuálně 51. tým světového žebříčku přiřadil do české skupiny F.

Fotbalisté Slavie Praha na druhý postup do základní skupiny Ligy mistrů nedosáhli. Český šampion v odvetě závěrečného 4. předkola doma remizoval s APOELem Nikósie bez branek a nedokázal smazat ztrátu 0:2 z prvního utkání na Kypru.

Fotbalová asociace ČR se rozhodla uvolnit část vstupenek na kvalifikační utkání s Německem hrané 1. září v Edenu na pomoc pozůstalým po Češce, která v červenci zemřela v Egyptě poté, co ji na pláži pobodal mladý Egypťan. Žena byla hlavní účetní asociace.